Vos projects is een BEN-voorloper: wat betekent dat voor jou?

Een energiezuinige woning bouwen heeft een positief effect op je toekomst. Je energiefactuur zal minder hoog liggen en bij een eventuele verkoop van je woning, blijft de waarde behouden. Wil je een woning met een laag energieverbruik kopen? Denk dan aan ‘bijna-energieneutraal’. Onze vakmensen adviseren je graag in het kopen van zo’n BEN-woning.

Wat is BEN?

Een BEN-woning of bijna-energieneutrale woning haalt zijn energie uit groene energiebronnen. Jouw huis is gezellig warm, goed geventileerd en zelfs optimaal gekoeld in de zomer en dit allemaal met een minimaal verbruik aan energie. Vanaf 2021 gelden de BEN-principes voor iedereen die een nieuwbouw woning bouwt. Intussen kan je natuurlijk al BEN bouwen.

Let wel: een BEN-woning is geen passiefwoning. De normen (verwarming en koeling, isolatiewaarde en energieverbruik) van een passiefwoning liggen een stuk hoger. BEN-woningen zijn dus veel haalbaarder en betaalbaarder voor een breed publiek dan passiefwoningen.

Premies en geen hoge energiefacturen meer

Om BEN-huizen betaalbaar te maken, hebben we ons bouwsysteem aangepast aan de principes van bijna-energieneutraal.

Projectontwikkelaar Vos project, adviseur als BEN-voorloper

Als BEN-voorloper, adviseren onze vakmensen je graag in het kopen van je BEN-woning. Een bouwplan is het begin van BEN-wonen: kom langs en ontdek hoe een compacte woning het startpunt kan zijn van een hele besparing op je energiefactuur. Kiezen voor projectontwikkelaar Vos project betekent professioneel advies en ervaring in BEN-bouwen.